Yemek Kültürü Vakfı onursal Başkanı Dr.Nevin Halıcı hocamız , yetiştirdiği sayısız öğrencisi ile yaptığı çalışmada Orta Asya’dan Cumhuriyet Dönemi’ne Türk mutfağının gelişimlerini sergilemek ve günümüzde sentez özellikler taşıdığını belirterek,
Günümüzde Dünya’ya Türk mutfağını tanıtma fukaralığı yaşadığımızda
Dr. Nevin Halıcı gerek araştırmaları, gerek kitapları ve diğer eserleri, gerekse yurt içi ve dışı sayısız etkinlikteki sunumlarıyla durmaksızın Türk mutfağı tanıtımı denilince akla gelen ilk duayen isim konumuna gelmiş. Kendisinle ilgili okuduğumuz makalelerin birinde ,
Alan DAVİDSON'un “Petits Propos Culinaires”de kendisinden "Türk mutfağına bahşedilmiş bir ilahe" olarak bahsetmesi durumu özetlemiş oluyor.
Nevin hanım ,kısa Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı bildirisi sunumu akabinde son zamanlarda katıldığım muhteşem bir doksan dakika soru ve cevap söyleşisi geçirdik.
Bu söyleşiyi yemek ile ilgili ulusal ve uluslararası etkinliklerde söz sahibi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram ÖZREK moderatörlük ederken ,etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Anadolu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Aşçılık bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Osman Güldemir‘e davetliler arasında beni de onurlandırdılar için çok teşekkür ediyorum .